Torek, 17 september 2019
Iskanje

Predstavili 13. festival Morje in vitovska

Potekal bo 21. in 22. junija na Devinskem gradu

Devin |
14. jun. 2019 | 15:54
Dark Theme

Skrb za ozemlje, ovrednotenje krajevnih proizvajalcev in širjenje turistične ponudbe so temelji na katerih se že trinajst let razvija ena izmed najbolj znanih vinarskih prireditev v Furlaniji Julijski krajini. Letošnja izvedba Morja in vitovske bo zaživela na Devinskem gradu v petek, 21. junija, in v soboto, 22. junija.

Najbolj znana lokalna sorta belega vina, ki je najbrž nastala z naravnim križanjem med glero in malvazijo, je v dveh desetletjih doživela odločen razvoj. Od domače porabe in morda podcenjenega potenciala se je povzpela med najbolj prepoznavna avtohtona kraška vina, ki se hitro širijo na italijanski vinarski sceni.

Organizatorji so tudi letos poskrbeli za varen prihod in odhod gostov z brezplačnim avtobusom, ki bo goste odpeljal s Trga Oberdan v Trstu do Devinskega gradu. Zaradi velikega povpraševanja je potrebna rezervacija prevoza na naslov carsobuskras@gmail.com. Več informacij o cenah in programu festivala je na voljo na spletni strani www.mareevitovska.eu oz na tem linku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo