Četrtek, 21 november 2019
Iskanje

Prefektura odredila obsežen pregled gradbišča logistične ploščadi

Na območju se nahajajo policisti, karabinjerji, finančna straža ter osebje protimafijskega urada, gre za preventivno akcijo proti vplivu kriminalnih organizacij v gospodarskih dejavnostih

Trst |
22. okt. 2019 | 15:09
Dark Theme

Gradbišče tržaške logistične ploščadi si danes pozorno ogledujejo policisti, karabinjerji, finančna straža ter osebje protimafijskega urada, in sicer na pobudo tržaške prefekture, ki se je odločila za preventivno nadzorno dejavnost na trenutno največjem delovišču v Trstu ter v italijanskih pristaniščih nasploh. Gre za akcijo za preprečevanje vstopa kriminalnih organizacij v gospodarske dejavnosti, saj so pred časom krajevne institucije, vključno s pristaniško upravo, podpisale tozadevni sporazum.

Logistična ploščad, ki nastaja na območju med lesnim terminalom in nekdanjim Italsiderjem, je infrastruktura strateškega pomena, zaradi česar je država financirala njeno gradnjo. Oblasti pa hočejo biti gotove, da je v okviru zakupa za izvedbo del vse v najboljšem redu. Skupna investicija znaša 132 milijonov evrov, od tega je za 102 milijona evrov javnih in 30 milijonov evrov zasebnih sredstev, navaja Prefektura.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo