Sobota, 26 september 2020
Iskanje

Prenova Skladišča 26 v starem pristanišču

Že čez mesec dni se bo začel seliti Znanstveni imaginarij

Trst |
28. jul. 2020 | 14:54
Dark Theme

Nadaljuje se prenova Skladišča 26 v starem pristanišču, kjer bo v naslednjih mesecih in letih zaživelo večje muzejsko središče. Prostore bo prvi zasedel Znanstveni imaginarij, ki se trenutno nahaja v Grljanu.

»Nekoč je tu bila puščava, zdaj pa nastaja oaza,« je na današnji predstavitvi rekel pristojni za kulturo v občinski upravi Giorgio Rossi, ki je z županom Robertom Dipiazzo, pristojno za infrastrukturna dela Eliso Lodi in deželnim odbornikom Pierpaolom Robertijem povabil novinarje k ogledu gradbišča.

»Pri razvoju starega pristanišča, kot tudi pri drugih večjih infrastrukturnih delih, smo vezani na komplicirano birokracijo, zaradi katere je časovno obdobje izvajanja del izredno dolgo. Z načrtovanjem smo začeli takoj, ko so leta 2017 predali območje občinski upravi,« je povedal župan Dipiazza. Prisotnim je nato zaupal, da bo občinska uprava 12. avgusta izbrala projekt za izdelavo terapevtskega bazena Acquamarina.

Jutranji sprehod po prostorih Skladišča 26 so pravi skok v preteklost mesta. Obnovo izvajajo v spoštovanju arhitektonskih značilnosti poslopja, ki je bilo zgrajeno med letoma 1891 in 1894.

Ko se podamo iz pritličja v zgornja nadstropja po marmornatem stopnišču, nas ob vsakem podestu sprejme okno na morje: na enem mestu lahko pogled seže v smer treh držav, ki si delijo Tržaški zaliv. V teh prostorih bosta sobivali znanost in kultura.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo