Ponedeljek, 06 julij 2020
Iskanje

Prepoved vožnje za težke tovornjake po devinsko-nabrežinskih cestah

Ukrep bo posledično za tovrstni težki promet zaprl tudi cesto po Dolu, saj se bodo tovornjaki znašli v slepi ulici

21. jan. 2019 | 16:02
Dark Theme

Od današnjega dne velja na cestah, ki peljejo po območju devinsko-nabrežinske občine, prepoved oz. omejitev prometa težkih tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega pet ton. Da gre za rešitev petnajstletnih mor, je ocenila županja Daniela Pallotta, ki je ukrep novinarjem predstavila na sedežu občine v družbi prefektinje Annapaole Porzio in občinskega odbornika za promet Massima Romite.

Ukrep pa ima veliko večje razsežnosti, saj močno vpliva tudi na promet tovornih vozil skozi Dol. Ker tista, ki prihajajo z Goriškega (in obratno), ne bodo smela več mimo Štivana -prehod po Sabličih pa jim je itak že prepovedan-, bo vožnja po Dolu odslej zanje povsem nesmiselna, saj bi se pri Štivanu znašla v »slepi ulici«, se pravi brez izhoda. Lahko bi zapisali, da je devinsko-nabrežinska občina »privila« zamašek in tako končno rešila problem zasovraženih tovornjakov po državni cesti št. 55 oz. Dolu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo