Ponedeljek, 13 julij 2020
Iskanje

Prevozna okrepitev »po naročilu«

Podjetje Trieste Trasporti je poskrbelo, da bo ob rednih linijah uvedlo tri avtobusne povezave na klic

15. maj. 2020 | 6:31
Dark Theme

Avtobusi na klic bodo od prihodnjega tedna vozili tudi po mestnem središču in tako okrepili – po sili razmer – potrebne povezave javnega prevoza. Pri prevozniškem podjetju Trieste Trasporti so se odločili, da v teh izrednih razmerah v mestu ob rednih linijah poskusno uvedejo dodatno »smart« povezavo, ki je še pred koronavirusom delovala le na Krasu. Potnikom bodo na voljo tri dodatne avtobusne proge: prva bo povezovala Ulico Svevo in Trg Libertà – po trasi linijskega avtobusa številka 1, druga bo povezovala Korzo Italia s Frnedom – po trasi avtobusa številka 11, tretja pa trg Tommaseo z Ulico Alfonso Valerio – po trasi avtobusa številka 17.

Kako bomo lahko naročili avtobusni prevoz? Od ponedeljka, 18. maja, bodo potniki lahko prevoz naročili dan prej oz. do najmanj pol ure pred predvidenim odhodom na telefonski številki 040-9720003 ali na spletni strani podjetja; po telefonu bodo operaterji zbirali naročila in hkrati delili informacije tudi o rednem javnem prevozu, saj je dvomov med potniki nič koliko. Potniki bodo s sms sporočilom ali po elektronski pošti seznanjeni, kakor bo na voljo ustrezna avtobusna povezava, ob kateri uri in kje, se pravi, katera bo zanje vstopna postaja in seveda izstopna. Za storitev bo treba odšteti 1,35 evra, kar stane navadna, 60 minutna vozovnica – plačati pa jo bo mogoče tako s kreditno kartico kot z elektronsko predplačniško izkaznico. Za tistega, ki razpolaga z abonmajem, je naročilo oz. avtobusno potovanje brezplačno.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo