Sobota, 04 december 2021
Iskanje

Prizadeti in šokirani zaradi nasilja

Občutki slovenskih uslužbencev deželnega sedeža RAI ob protestih proticepilcev

Trst |
24. sep. 2021 | 9:48
Dark Theme

Prizadeti in šokirani zaradi nasilja, ki so mu priča. Takšno je te dni vzdušje na deželnem sedežu javne radiotelevizije RAI, ki je tako kot uredništvo italijanskega dnevnika Il Piccolo v Ulici Mazzini tarča napadov proticepilcev in tistih, ki protestirajo proti uvedbi covidnega potrdila (green pass). Najhuje je ob ponedeljkih, ko se, sicer avtorizirani sprevod demonstrantov – prejšnji ponedeljek jih je bilo okrog 5000 –, ustavi pred veliko stavbo v Ulici Fabio Severo. Napadi pa se dogajajo tudi izven napovedanih shodov – pred dnevi je na primer moški izstopil iz avtomobila, začel kričati pred vhodom v stavbo in nato odpeljal dalje. Napadi so predvsem verbalni, a ne samo: zaposlenim, ki so z oken opazovali, kaj se dogaja med protestom, so nekateri demonstranti postregli z neokusnimi kretnjami in jim na primer nedoumno pokazali, da jim bodo prerezali vrat. Prejšnji ponedeljek so demonstranti tudi obmetavali stavbo z jajci.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo