Ponedeljek, 13 julij 2020
Iskanje

Proseško martinovanje bo tudi letos živahno

Dogodki se bodo na Proseku vrstili med četrtkom in ponedeljkom

Prosek |
4. nov. 2019 | 17:45
Dark Theme

Tudi letos bo na Proseku ob martinovem dogajanje živahno – dogodki se bodo začeli že v četrtek, trajali pa bodo vse do ponedeljka. Program sv. Martina na Proseku so danes na tržaški občini predstavili občinska odbornica za gospodarske dejavnosti Serena Tonel, predsednica rajonskega sveta za zahodni Kras Maja Tenze in deželni tajnik Kmečke zveze Edi Bukavec.

Začelo se bo v četrtek, ko bodo ob 17. uri na sedežu rajonskega sveta odprli razstavo Naše stezice, na kateri bodo svoje izdelke predstavili Jernej Bortolato, Saško Ferluga, Robi Goruppi, Marko Lupinc, Beti Starc in Tjaša Škapin. Dogajanje se bo zatem pomaknilo v Dom prosekarja, kjer bo ob 19. uri zdravica z letošnjim prosekarjem, ogledati pa si bo mogoče tudi slike Majde Pertotti in skulpture Robina Soaveja.

V petek bo ob 18. uri v Domu prosekarja okrogla miza o ženskah, ki pridelujejo vino. Spregovorile bodo Nataša Černic, Lucija Milič, Elena Parovel, Sidonja Radetič, Katrin Štoka in Noris Vesnaver.

Manjšo novost predstavlja nedeljski sejem lokalnih proizvodov, ki bo na Placu pred cerkvijo sv. Martina, »zares« pa bo šlo v ponedeljek, na dan sv. Martina, ko bodo proseške ulice napolnile raznovrstne stojnice: na Kržadi bo istočasno kmetijski sejem, na Balancu pa obrtniški in bolšji sejem.

Celoten program dogodkov si lahko ogledate na tej povezavi.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo