Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

Prostocarinskih 300 let

O gospodarskih priložnostih, globalnih perspektivah in premikih, ki se obetajo v mestu in pristanišču bo tekla beseda 18. marca na simpoziju

Trst |
13. mar. 2019 | 11:55
Dark Theme

Tržaško pristanišče se je iz malega portiča začelo razvijati v pravo trgovsko središče sredi 18. stoletja, potem ko je leta 1719 cesar Karel VI. dodelil Trstu prostocarinski status. Ta dogodek bomo v metu obeležili z večjim simpozijem, ki bo zaživel v ponedeljek, 18. marca, ob 10.30 v dvorani Ridotto Verdijevega gledališča v Trstu. Organizacijo dogodka so podpisali Dežela FJK, Občina Trst, Trgovinska zbornica za Gorico in Trst ter Pristaniški sistem vzhodnega Jadrana, ki si želijo poglobljene analize trgovske prihodnosti in priložnosti urbanega razvoja mesta, ki je tačas v središču svetovne pozornosti.

Srečanja z naslovom Trieste Città-Porto: 300 anni di Porto Franco se bo udeležilo 23 avstrijskih podjetij, je na srečanju z novinarji povedal predsednik Trgovinske zbornice za Trst in Gorico Antonio Paoletti, ki je hitel poudariti, da velja izkoristiti mednarodno zanimanje za tržaško pristanišče in t.i. svilno pot.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo