Ponedeljek, 11 november 2019
Iskanje

Prostocarinskih 300 let

O gospodarskih priložnostih, globalnih perspektivah in premikih, ki se obetajo v mestu in pristanišču bo tekla beseda 18. marca na simpoziju

Trst |
13. mar. 2019 | 11:55
Dark Theme

Tržaško pristanišče se je iz malega portiča začelo razvijati v pravo trgovsko središče sredi 18. stoletja, potem ko je leta 1719 cesar Karel VI. dodelil Trstu prostocarinski status. Ta dogodek bomo v metu obeležili z večjim simpozijem, ki bo zaživel v ponedeljek, 18. marca, ob 10.30 v dvorani Ridotto Verdijevega gledališča v Trstu. Organizacijo dogodka so podpisali Dežela FJK, Občina Trst, Trgovinska zbornica za Gorico in Trst ter Pristaniški sistem vzhodnega Jadrana, ki si želijo poglobljene analize trgovske prihodnosti in priložnosti urbanega razvoja mesta, ki je tačas v središču svetovne pozornosti.

Srečanja z naslovom Trieste Città-Porto: 300 anni di Porto Franco se bo udeležilo 23 avstrijskih podjetij, je na srečanju z novinarji povedal predsednik Trgovinske zbornice za Trst in Gorico Antonio Paoletti, ki je hitel poudariti, da velja izkoristiti mednarodno zanimanje za tržaško pristanišče in t.i. svilno pot.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo