Sreda, 17 julij 2019
Iskanje

Prostovoljno delo se med mladimi spodbudno širi

Mladi Jadranskega zavoda UWC povabili dijake k opravljanju prostovoljnega dela

Devin |
14. apr. 2019 | 8:03
Dark Theme

Prostovoljno delo med mladimi se pri nas spodbudno širi tudi po zaslugi Jadranskega zavoda združenega sveta iz Devina, kjer je izkušnja prostovoljnega dela za vse dijake obvezna od leta 1982. Preko združenja Mondo 2000 so namreč ustvarili pravo mrežo dobrodelnosti, ki v mladih uliva čut pravičnosti, empatije, odgovornosti, uravnovešenosti, dela, kritičnega mišljenja in veliko drugega.

Sklepni del četrtega Sejma prostovoljstva je potekal včeraj dopoldne v prostorih Jadranskega zavoda. Srečanje se je začelo s posvetom v avditoriju devinskega zavoda, kjer je po uvodnih pozdravih spregovoril Antonio Silvio Calò, profesor zgodovine in filozofije na klasičnem liceju Antonia Canove v Trevisu: prisotnim dijakom, profesorjem in številnim predstavnikom prostovoljnih ter dobrodelnih društev je orisal težave, ki jih imajo migranti v Italiji. Iz prve roke je pripovedoval o možnosti integracije prebežnikov prosilcev za azil, saj je v svojo šestčlansko družino leta 2015 sprejel šest mladih beguncev.

O klimatskih spremembah in o globalnem segrevanju je predavala Rita Nogherotto iz Mednarodnega centra za teoretsko fiziko Abdusa Salama. Med zadnjimi projekti, ki jih razvija zavod Mondo 2000 sodi platforma Open Door za usmerjanje mladih od 16. do 19. leta v prostovoljno delo, v katero je vključen tudi tržaški licej Franceta Prešerna, redno prisoten na Sejmu prostovoljstva.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo