Sreda, 20 oktober 2021
Iskanje

Protest za varno šolo

V četrtek se je v šoli začel krušiti omet; poslopje je v razsulu, dijaki in profesorji zahtevajo ustrezne prostore za študij

Trst |
9. okt. 2021 | 10:38
Dark Theme

Na tržaške ulice so se včeraj zjutraj zgrnili dijaki Liceja Petrarca. Skoraj šeststo jih je protestiralo proti naspodobnim razmeram, v katerih so primorani slediti pouku – v šolski podružnici na Trgu Sonnino se je v četrtek na stopnišču in v treh učilnicah okrušil omet in zgrmel na tla oz. na klopi, zaradi burje pa se je razbilo tudi okno. Še sreča, da ni bilo takrat tam spodaj nikogar. Gasilci so evakuirali poslopje, teh nekaj učilnic in stopnišče je nedostopnih, tako da je bilo predvideno, da bodo dijaki pouku sledili na daljavo.

S tem pa se mladi niso strinjali. V spremstvu profesorjev in staršev so v sprevodu s transparenti odkorakali do Trga Vittorio Veneto, kjer ima sedež deželni zavod za upravno decentralizacijo (EDR - nekdanja medobčinska zveza). Šolska stavba, ki je povsem dotrajana, čaka na prenovo že od leta 2017, samo začasno je bilo rečeno, da bodo dijaki v njej, pa se domovanje vleče že dvajset let. Še pred nekaj tedni so dijaki, starši in profesorji spet pisno opozorili na hudo degradacijo poslopja (stopnice se tresejo, na stenah zijajo razpoke, omet se vsakodnevno kruši) in zahtevali alternativo – varno šolo. Protestirali pa naj bi, dokler je ne bodo našli – v ponedeljek se bodo zbrali pred glavnim sedežem liceja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Podpirate razpustitev neofašistične stranke Forza nuova?

13. okt. 2021 | 15:23
Da
Ne
Ni pravi čas za take ukrepe
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo