Sobota, 15 december 2018
Iskanje

Proti občutku osamljenosti božičnega časa

Občina Trst predstavila bogato bero prazničnih prireditev za starejše občane

Trst |
4. dec. 2018 | 18:43
Dark Theme

Božični prazniki zapovedan čas veselja in topline, je za marsikoga obdobje, ko se žalost in otožnost še bolj trdno oprimeta srca. Najbolj izpostavljeni so seveda že tako ranljive skupine, med katerimi izstopajo starejši občani. »Najbolj zahrbtna bolezen je osamljenost, izoliranost. Tudi letos je Občina Trst pod svojim okriljem združila vrsto ustanov, združenj in organizacij, ki so skupaj zasnovale razvejan program dogodkov oziroma prireditev, ki bi starejše obdarili s kopico veselih trenutkov,« je na današnji predstavitveni tiskovni konferenci pojasnil tržaški odbornik za socialo Carlo Grilli.

Dvorano občinskega odbora mestne hiše so tako preplavili predstavniki in prostovoljci sodelujočih akterjev. Kot so sami poudarili pa niso hoteli ustvariti zgolj namenskih srečanj za starejše temveč oblikovati čim več priložnosti medgeneracijskega srečanja vseh občanov od najmlajših do najstarejših. Posameznikom, ki se zaradi zdravstvenih težav ne morejo premikati, bodo klovni zdravniki na dom dostavili božični paket. Popoln seznam decembrskih prazničnih prireditev je na voljo na spletni strani chiamamalia.it

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo