Sobota, 16 november 2019
Iskanje

Proti Polidoriju opozorilo tožilstvu in zahteva odškodnine

Opozorilo namerava vložiti odvetnica Cathy La Torre, fotograf Massimo Sestini pa želi odškodnino

Trst |
9. jan. 2019 | 5:03
Dark Theme

Prihajajo prve posledice afere, ki jo je pred dnevi sprožil tržaški podžupan Paolo Polidori, ko je v zabojnik za smeti zmetal imetje brezdomca in se zatem s svojim početjem pobahal na Facebooku. Novico so povzeli državni, pa tudi mednarodni mediji, kot sta britanski BBC in ameriška televizija CNN.

Odvetnica in aktivistka za človekove pravice Cathy La Torre bo danes na državno tožilstvo vložila formalno opozorilo o dogodku, saj po njenem mnenju Polidori ni odvrgel smeti, temveč imetje osebe, ki po pričevanju mimoidoče ženske ni bilo zavrženo, temveč skrbno zloženo. Zatem bo na potezi tožilstvo, ki bo moralo preveriti, ali obstajajo pogoji za kazenski postopek.

Fotograf Massimo Sestini namerava od tržaškega podžupana Paola Polidorija zahtevati odškodnino, saj je slednji brez dovoljenja na Facebooku objavil avtorsko fotografijo, ki prikazuje plovilo z velikim številom oseb na krovu, za katero je fotograf prejel nagrado World Press Photo. Massimo Stefanutti, odvetnik fotografa Massima Sestinija, namreč pojasnjuje, da ima avtor posnetka pravico do izbire, kje in kako naj bo njegovo delo objavljeno.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo