Nedelja, 16 maj 2021
Iskanje

Prvi vbodi v nabrežinskem cepilnem centru

Dan je nekoliko skazila sitnost zaradi zamude, ki je prisilila naročnike na več kot enourno čakanje

4. maj. 2021 | 14:55
Dark Theme

Tudi na Krasu smo le dočakali potreben cepilni center. V telovadnici Sava Ušaja v Nabrežini so ga danes zjutraj uradno predali namenu. Prostor je nedvomno zelo pripraven – v notranjosti je dovolj velik za več postojank za sprejemanje naročenih oseb in ravno tolikih za zdravniško preverjanje njihovih dokumentov in patologij, za šest cepilnih kabin in dodatni dve za morebitno zdravniško pomoč ter za več vrst stolov za petnajstminutno čakanje po vbodu. Svoje pa odigrava tudi zunanjost, kjer lahko vsak računa na veliko parkirišče in torej zagotovljeno parkirno mesto ter na šotore s stoli, kjer lahko v senci čaka v vrsti. Seveda, če slednja ni predolga ... oz. taka, kakršna se je ustvarila danes zaradi začetne zamude z dostavo cepiv in je prostora pod šotori zmanjkalo, tako da so morali naročeni čakati tudi pod soncem. Zanje so skrbeli prostovoljci civilne zaščite, ki so jim pomagali pri sprejemu oz. usmerjanju in pri preverjanju spoštovanja pravil proti širjenju okužbe.

Če smo pred nekaj dnevi zabeležili, da bo cepilni center deloval le dva dni v tednu in še to le do 14. ure, moramo vest nekoliko spremeniti. Ker je Dežela FJK prejela veliko več odmerkov cepiva, lahko zagotovi več cepljenj – danes jih je bilo na seznamu kar 550. Zdravstveno podjetje se je odločilo, da bo nabrežinski center odprt od 8. do 19. ure vsak dan, sedem dni na sedem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje nameravate preživeti letošnje poletne počitnice, skladno z ukrepi za zajezitev pandemije?

19. apr. 2021 | 16:56
Odločil/a se bom, ko bom cepljen/a
Doma
V Italiji
V Sloveniji
Na Hrvaškem
V kakšni drugi državi
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo