Sobota, 22 februar 2020
Iskanje

Rahel porast števila prvošolcev

Potekel je rok za spletno vpisovanje v prve letnike osnovnih, nižjih in višjih srednjih šol

Trst |
6. feb. 2020 | 10:32
Dark Theme

Na začetku februarja se nam običajno ponudi nek prvi zametek tega, kar bo novo šolsko leto oz. kdo vsega bo sedel v šolske klopi. 31. januarja je namreč potekel rok za spletno vpisovanje v prve letnike, se pravi za izbiro šole – osnovne, nižje ali višje srednje – in učnih smeri. Medtem ko podatki za vrtce, osnovne in nižje srednje šole še niso popolni, so tisti za višje šole že dokaj jasni, čeprav ne ravno verodostojni, kot so potrdili ravnatelji, saj je do začetka pouka na vrsti še veliko premikov ...

Kaj se obeta v novem šolskem letu 2020/2021? Po sedanjih podatkih lahko ocenimo, da bomo priča rahlemu porastu števila dijakov, ki bodo prvič prestopili višješolski prag – teh bo skupno 136 (lani jih je bilo 118). Najbolj kričeč je podatek za znanstveno smer liceja Prešeren, kjer je v primerjavi z lanskim letom število prvošolcev kar podvojeno, kar velja tudi za humanistično smer liceja Slomšek in za mehansko smer zavoda Stefan.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo