Torek, 19 november 2019
Iskanje

Rast števila potnikov za hidrogliser

Proti Istri in Kvarnerju se je letos poleti odpeljalo s tržaškega četrtega pomola za 30 odstotkov več domačinov in turistov

Trst |
15. avg. 2019 | 17:24
Dark Theme

Na četrtem pomolu se je promet potnikov, ki proti Istri in Kvarnerju potujejo z gliserjem družbe Liberty Lines iz Trapanija, letos povečal za 30 odstotkov glede na leto prej. To je dokaz, da so domačini in turisti z navdušenjem sprejeli gliser, s katerim se je mogoče izogniti gostemu cestnemu prometu in zastojem na meji s Hrvaško. Najbolj priljubljeni destinaciji potnikov sta Rovinj in Mali Lošinj, sledi Piran, do kamor je iz Trsta potrebne slabe pol ure, najmanj zanimanja pa ladijska družba letos beleži za Poreč. Struktura potnikov je pisana: na Mali Lošinj hodijo starejši pari, v Poreč pa predvsem mladi ljudje s kolesi.

S temi podatki je postregla direktorica tržaške izpostave družbe Liberty Lines Grazia Palmisano. Za Primorski dnevnik je povedala, da je Dežela FJK junija letos z njihovo ladijsko družbo sklenila triletno koncesijsko pogodbo za prevažanje potnikov na relaciji Trst-Piran-Poreč-Rovinj-Mali Lošinj.

Družba Liberty Lines, ki ima 25-letne izkušnje z notranjimi in mednarodnimi pomorskimi prevozi in ki povezuje 31 destinacij v Sredozemlju, ima ambiciozne načrte tudi za prihodnje leto. Letos bo Sofia M vozila do 29. septembra, prihodnje leto pa bi ta termin radi podaljšali.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo