Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

Razstrelili bankomat poštnega urada v Nabrežini (foto)

Neznanci pobegnili s približno 50.000 evri

28. dec. 2019 | 12:03
Dark Theme

Razstrelili so bankomat poštnega urada v Nabrežini, t.i. postamat in pobegnili s po uradno nepotrjenih informacijah približno 50.000 evri. Do eksplozije naj bi prišlo okoli 2. ure ponoči, neznanci pa so imeli kar nekaj časa na voljo za beg, saj naj bi hrup ne prebudil oz. prestrašil nobenega občana. Tatvino je tako danes zjutraj »odkrila« direktorica poslovalnice, ki je takoj obvestila policiste in karabinjerje. Tatovom je uspelo odnesti veliko bankovcev – po prvih informacijah za skupnih 50.000 evrov –, poleg tega pa je eksplozija povzročila večjo materialno škodo tudi na tamkajšnji stavbi, tako da bo nabrežinski poštni urad v prihodnjih dneh predvidoma zaprt.

Gre sicer le za zadnji primer tovrstnega kaznivega dejanja v naših krajih, saj so v Furlaniji Julijski - krajini v preteklih mesecih razstrelili bankomata v Červinjanu in Romansu, na Primorskem je podobna usoda novembra doletela bankomat na Škofijah, sredi oktobra tistega v Črničah, junija pa tistega v Senožečah.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo