Nedelja, 28 november 2021
Iskanje

Razstrelili bankomat ZKB v Zgoniku (foto)

Eksplozija sredi noči, županja Monica Hrovatin: »Dogodek je pretresel skupnost«

Zgonik |
24. apr. 2021 | 9:10
Dark Theme

Neznanci so v noči na soboto okoli 2.30 razstrelili bankomat zgoniške podružnice Zadružne kraške banke Trst Gorica. Eksplozija je odjeknila sredi noči, povzročila je večjo škodo, ki je poleg bankomata prizadela tudi del stavbe. Eksplozija je prebudila več domačinov, portal Telefriuli pa poroča, da naj bi se nato isti tatovi (šlo naj bi za štiri osebe) odpravili v kraj Pravisdomini na Pordenonskem, kjer so na enak način raztreščili bankomat bančnega zavoda Bcc Pordenonese.

V Zgoniku so tatovi na ceste postavili več kamnov, ki so jih pobrali s kraških zidkov, očitno z namenom, da bi zavarovali beg in upočasnili morebitno zasledovanje oz. iskalno akcijo.

Na kraj so prihiteli policija in karabinjerji, za njimi pa zgoniška županja Monica Hrovatin: »V stavbo bomo lahko vstopili in v njej delali, eksplozija pa je poškodovala vsa zunanja vrata novega dela poslopja ter steno, kjer se avtomat nahaja. Škode še nismo ocenili. Tak dogodek pretrese skupnost, saj v trenutku dojameš, da nikjer nisi na varnem. Tatovi so bili profesionalci.«

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Želel/a bi, da vlada državljanski socialni dohodek (it. reddito di cittadinanza):

13. nov. 2021 | 6:00
Obdrži
Obdrži, toda v spremenjeni obliki
Ukine
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo