Petek, 23 avgust 2019
Iskanje

Reorganizacija Wärtsile: na prepihu 40 delovnih mest

Pogajanja med vodstvom in sindikati so se začela ...

14. maj. 2019 | 19:27
Dark Theme

V tržaškem obratu Wärtsile naj bi bilo na prepihu 34 zaposlenih (v glavnem uradnikov), dodatnih 6 (4 delavci in 2 uradnika) naj bi jih prešteli v tistem iz Genove. Krepko manj od 120, kolikor so jih prvotno napovedovali, pa vendar gre za številke, ki jih tako delavci kot njihovi sindikalni predstavniki nikakor ne sprejemajo.

Soočanje med vodstvom družbe Wärtsila z novim generalnim direktorjem Andreo Bochicchiom na čelu in predstavniki konfederalnih sindikatov Fim, Fiom in Uilm iz Trsta, Genove in Neaplja je bilo v glavnem informativnega značaja. Vodstvo je namreč sogovornikom predstavilo okvirne posledice, ki naj bi jih na lokalni zaposlitveni ravni povzročila napovedana globalna reorganizacija skupine Wärtsila, ki se vse bolj nagiba k avtomatizaciji dela, ki jo narekuje konkurenčna bitka oz. stremljenje po doseganju višjih ciljev industrije 4.0.

»Odločitve niso najlažje, so pa potrebne, da bi lahko finski multinacionalki omogočile ustrezno kompetitivnost tako danes kot v bodoče,« je ocenil Bochicchio, ki je izrazil vsekakor pripravljenost na bodoča pogajanja s sindikalnimi organizacijami.

Sindikalni predstavniki so srečanje zapustili z grenkobo v ustih: zahtevajo pojasnila glede industrijskega načrta in zaposlitvenih perspektiv, zato je 10. junija predvideno novo srečanje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo