Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Riccardi v tržaškem občinskem svetu poročal o zdravstvu

Deželna uprava si prizadeva, da bi ukinila enoodstotno varčevanje na stroških za osebje

Trst |
15. okt. 2019 | 10:55
Dark Theme

Kdor čaka, dočaka. Na poročanje deželnega odbornika za zdravje Riccarda Riccardija v tržaškem občinskem svetu, v tem primeru. Zanj so sindikati za javno upravo Cgil, Cisl in Fials zaprosili namreč že 20. marca. Nanj je občinska svetnica Maria Teresa Bassa Poropat (Občani) čakala od 22. maja, Barbara Dal Toè (Liga) tudi nekako toliko.

Riccardi se je sinoči pojavil na zasedanju občinskega sveta, da bi predstavil stanje deželnega zdravstvenega sistema. Virgilio Toso (Cgil) je sicer ugotavljal, da se problemi medtem sicer niso rešili, kvečjemu obstoječim so se dodali novi in opozoril v prvi vrsti na kronično kadrovsko podhranjenost, ki bi lahko dolgoročno ohromiloa delovanje posameznih bolnišničnih oddelkov – kardiologijo, urgenco, oddelek za dializo, na primer – in bolnikom ne zagotovila ustrezne oskrbe. Spet je odprl bolečo rano katinarske bolnišnice, ki krvavo čaka na prekinjeno obnovo. Slednje se je dotaknila v svojem vprašanju tudi Poropatova, medtem ko je Dal Toevo skrbela fuzija med tržaškim in goriškim zdravstvenim podjetjem.

Da si deželna uprava prizadeva, da bi ukinila enoodstotno varčevanje na stroških za osebje, je dejal odbornik Riccardi in spomnil, da se prav tako zoperstavlja t.i. odloku Calabria.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo