Sreda, 03 junij 2020
Iskanje

Riccardu Iaconi posebna nagrada Luchetta

Podelili mu jo bodo 9. maja ob začetku novinarskega festivala Link

Trst |
18. apr. 2019 | 14:35
Dark Theme

Riccardo Iacona, voditelj priljubljene televizijske oddaje RAI PresaDiretta, je dobitnik letošnje posebne nagrade fundacije Luchetta. Novico so sporočili iz tiskovnega urada nagrade Luchetta, pri čemer je predsednica fundacije Daniela Luchetta utemeljila izbiro, rekoč da se s tem želi nagraditi način dela, s katerim se preko strogega preiskovanja gre v srž vprašanj in se s tem kaže na pozitivne modele, s katerimi se je treba soočiti. Predvsem pa se želi Iacono nagraditi zaradi navdiha in daljnovidnosti, ki sta mu pred 25 leti omogočila pogled na tragedijo v Mostarju kot priložnost za izkazovanje konkretne solidarnosti otrokom, žrtvam vojne.

Riccardo Iacona bo nagrado prejel 9. maja letos ob 19.30 na uvodni slovesnosti letošnjega, že šestega festivala dobrega novinarstva Link, ki bo od 9. do 12. maja potekal na tržaškem Velikem trgu. Slovesnost bo ob 21. uri zaključil nastop znanega italijanskega novinarja Beppeja Severgninija.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo