Torek, 22 oktober 2019
Iskanje

Roberto de Gioia zamenjal stranko

Včlanil se je v civilno listo Progetto FVG, ki bo po novem prvič zastopana v tržaškem občinskem svetu

Trst |
18. sep. 2019 | 10:42
Dark Theme

Veteran tržaške politike Roberto de Gioia se tudi tokrat ni izneveril svoji naravi. Ponovno je zamenjal stranko. Včlanil se je v civilno listo Progetto FVG, ki bo po novem prvič zastopana v tržaškem občinskem svetu. In na ta način prestopil na stran desnosredinske koalicije. Za prestop v politično silo, ki ima v deželnemu svetu štiri deželne svetnike, se je odločil, ker verjame, da lahko v sklopu tega projekta bistveno prispeva k razcvetu Trsta.

»Ni novost, da sem večkrat sodeloval na sestankih te politične sile. Na njih sem spoznal osebe z veliko energijskega zagona. Ideje in predlogi te civilne liste so se mi zdeli vedno zanimivi. In ker Trst v tem času doživlja poseben trenutek; pristanišče ima vedno več prometa, staro pristanišče ni več opuščeno, turizem je v razcvetu, sem ocenil, da bi lahko v sklopu Progetta FVG tudi jaz bistveno prispeval,« je prestop z liste zelenih in socialistov, s katero se je za mesto v tržaškem občinskem svetu potegoval na zadnjih volitvah, utemeljeval de Gioia.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo