Sreda, 17 avgust 2022
Iskanje

Rojan prizorišče novega filma

Nova filmska produkcija L'angelo dei muri

Trst |
11. maj. 2022 | 10:22
Dark Theme

V podstrešju stanovanjske hiše sredi Rojana se razvija zgodba starejšega moškega, katerega življenje se v trenutku spremeni. Z deložacijo so mu namreč odrekli pravico do bivanja na svojem domu in v njem podrli še zadnji steber duševne uravnovešenosti. Skrit za zidom, ki ga zgradi, da bi si ustvaril skrivališče in ostal v svojem prostoru, doživlja sedanjost v družbi strahov svoje preteklosti.

Zapletena a istočasno jasna in pretresljiva zgodba se razvija v celovečercu L'angelo dei muri (Angel zidov) italijanskega režiserja Lorenza Bianchinija, ki bo svojo prvo uradno predvajanje doživel jutri v kinodvorani Ariston in se nato prebil skozi deželne meje do vsedržavnega distribucijskega omrežja. Film so predstavili včeraj dopoldne v Hiši filma. Mainstreamovsko produkcijo podpisujejo družbe Tucker Film, Rai Cinema in MYmovies s podporo italijanskega ministrstva za kulturo, deželne filmske agencije Film commission, Deželnega avdiovizualnega sklada in italijansko-slovensko-hrvaške sheme Re-Act.

Zgodbo so prispevali sam režiser, Michela Bianchin in Fabrizio Bozzetti. Glavno vlogo so zaupali znanemu francoskemu igralcu Pierru Richardu. Ob njem nastopa slovenska igralka Iva Krajnc Bagola.

Po jutrišnji premieri bo film na ogled v deželnih kinodvoranah od 19. maja dalje, na vsedržavnih ekranih pa bo pristal 9. junija.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava