Petek, 29 maj 2020
Iskanje

Roparja-morilca je bil prijavil brat

29-letni Alejandro Augusto Stephan Meran je na pridržanju, na tožilčeva vprašanja v katinarski bolnišnici ni odgovarjal

Trst |
5. okt. 2019 | 10:39
Dark Theme

Tržaška kvestura je uradno verzijo o poteku petkovega morilskega pohoda, v katerem sta umrla dva policista, podala pozno ponoči, nekaj pred 2. uro. Iz poročila izhaja, da je morilca, 29-letnega dominikanskega državljana Alejandra Augusta Stephana Merana, zaradi jutranjega ropa v Ul. Carducci (tam je žensko pahnil z mopeda in ga ukradel) prijavil njegov 32-letni brat Carlysle. Ta je poklical policijo in sporočil, da je moped ukradel brat, ki da ima psihične težave, čeprav ni v oskrbi tržaškega centra za duševno zdravje.

Slednja informacija demantira petkove informacije, ki jih je bil med drugim potrdil tržaški podžupan Paolo Polidori ob izhodu s kvesture. Policisti so obiskali brata in z njima prispeli na kvesturo, kjer je 29-letnik presenetil 34-letnega policista Pierluigija Rotto, ki ga je pospremil na stranišče. Iztrgal mu je pištolo in ga ustrelil v prsi ter trebuh, nato se mu je spredaj postavil še 31-letni Matteo Demenego in tudi njega je pokosil s pištolo. Zatem je še drugi žrtvi odvzel orožje in nadaljeval svoj pohod – najprej proti stopnicam, ki vodijo v gornja nadstropja, nato pa proti izhodu, kjer je ranil še tretjega policista. Zunaj je poskusil vdreti v policijsko vozilo, nato je ustrelil v vozilo kriminalistov, slednji pa so ga s pištolo ranili v dimlje. Obležal je ranjen na pločniku. Med vsem tem se je brat Carlysle, neoborožen, iz strahu skril in zabarikadiral v nek urad, nato pa pobegnil v kletne prostore kvesture, kjer so ga prijeli. S streljanjem nima opravka, navaja policija.Storilca je sinoči ob 23. uri v katinarski bolnišnici zaslišal tožilec, vendar na vprašanja ni odgovarjal. Odvzeli so mu prostost in zahtevali pripor, o katerem bo odločal preiskovalni sodnik.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo