Sreda, 20 november 2019
Iskanje

S petjem proti boleznim dihal

Projekt Respirar cantando ima kot glavni cilj zmanjšati simptome dihalnih obolenj in tako izboljšati kvaliteto življenja pacientov

Trst |
15. okt. 2019 | 17:29
Dark Theme

Kdo bi si mislil, da lahko zborovsko petje pomaga pri kljubovanju astmi in kronični obstruktivni pljučni bolezni KOPB. Na pobudo združenja za bolezni dihal Amar se jutri (sreda) v Hiši glasbe v Ulici Capitelli 3 začenja ciljna pevska dejavnost. Specializirano zdravstveno osebje bo pod vodstvom zdravnice Chiare Corbo prva tri srečanja namenilo vsakemu posamezniku posebej. Potem ko bo tečajnike naučilo diafragmalnega oziroma trebušnega dihanja in dihalno zvočne koordinacije, bodo v živo stopile še pevske vaje. Predvidoma bodo na vrsti vsako sredo med 18.30 in 19.30 za vsaj šest mesecev.

Projekt Respirar cantando, ki poteka pod pokroviteljstvom tržaške občine in zdravstvenega podjetja AsuiTs, ima kot glavni cilj zmanjšati simptome dihalnih obolenj in tako izboljšati kvaliteto življenja pacientov. Sam repertoar so izbrali glasbeni pedagogi in izvedenci.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo