Sobota, 18 maj 2019
Iskanje

S shodom dokazali, da jim ni vseeno za podnebje

Dvatisoč petsto ljudi se je zbralo na Velikem trgu na shodu Fridays for Future

Trst |
15. mar. 2019 | 17:22
Dark Theme

Okrog 14. ure je bilo v mestnem središču mogoče opaziti večje število mladih, ki so s plakati v rokah bili namenjeni na Veliki trg. Tam se je namreč odvijal protest Fridays for Future, ki so ga sicer priredili v več kot 1650 mestih v kar 105 državah, da bi z javnim dogodkom pozvali k ukrepanju proti podnebni krizi. Njeni učinki so namreč vsem na očeh.

Po podatkih kvesture se je ob fontani sredi trga zbralo kar 2.500 ljudi, da bi prisluhnili mladim organizatorkam štrajka. Da, organizatorkam: med v zeleno oblečenimi mladimi, ki so združili moči, da bi na trg privabili čimvečje število ljudi, ki jim ni vseeno za prihodnost našega planeta, so bile tako rekoč same punce.

Veliko je bilo transparentov z domiselnimi slogani - od že skoraj zimzelenega There is no planet B (Planet B ne obstaja), mimo opominov, kakršen je ta, da ljudje nismo bistvenega pomena za zemljo, a zemlja je bistvenega pomena za ljudi, pa vse do hudomušnih fraz - neznana roka je npr. na belo rjuho nasprejala sledeči poziv: Rešimo zemljo, saj je edini planet z osmicami.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Na letošnjih evropskih volitvah:

16. maj. 2019 | 19:15
bom glasoval v skladu s tradicijo
bom spremenil svojo volilno navado
sem še neodločen, koga naj volim
še ne vem, ali bom volil
ne bom volil
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo