Sobota, 13 avgust 2022
Iskanje

S sprehodi, debatami in delavnicami se bodo v dveh tednih poklonili morju

MareDireFare 2022 med 27. majem in 10. junijem

Trst |
23. maj. 2022 | 9:03
Dark Theme

Trst se pripravlja na drugi festival oceanov MareDireFare 2022, ki ga organizirajo Nacionalni inštitut za oceanografijo in eksperimentalno geofiziko OGS in morski rezervat WWF pri Miramaru s podporo Dežele Furlanije - Julijske krajine. Med mestom in Miramarom bodo med 27. majem in 10. junijem na voljo razstava, vodeni sprehodi, delavnice na plažah, srečanja in predavanja o morju in znanosti, spoštovanju okolja in umetnosti.

Na sedmih lokacijah bo sedem ilustratorjev razstavljalo dela posvečena sedmim načelom t.i. oceanske ozaveščenosti Ocean Literacy. Razstavo si bo mogoče ogledati v kavarnah San Marco in MUG, knjigarnah Lovat in Ubik, Knjižnicah Quarantotti Gambini in Attilio Hortis, hemeroteki Tomizza in na glasbeni šoli Casa della Musica.

Po jutranjem uradnem odprtju bo v petek ob 16. uri iz hemeroteke Tomizza krenil sprehod Il mare in città z naravoslovko Sabino Viezzoli in kustosom zgoraj omenjene razstave Lorenzom Petrom Castellettom. V soboto ob 10. uri pa bo v knjižnici Quarantotti Gambini Marco Tabilio vodil delavnico stripa za mlade nad 15 let. Uro kasneje bodo povabili otroke med 5 in 8 let na delavnico Colori, sapori e odori del mare. Na miramarskih plažah bodo prostovoljci WWF predstavili otrokom značilnosti morja s pomočjo čutil. Ob 15.30 bo z Velikega trga krenil voden sprehod z ogledom razstave v kavarni San Marco ter v knjigarnah Ubil in Lovat. Tu bo ob 17. uri na voljo delavnica za otroke starejše od 6 let, ki bodo z risanjem spoznavali najrazličnejše botanične vrste.

V nedeljo ob 10. uri bodo otroke nad 7. letom sprejeli v morski muzej BioMa v Miramaru. Tu se bodo mudili tudi ob 12. uri, ko bodo raziskovalci WWF predstavili mimetične morske živali. Ob 15. uri pa bodo v muzeju otrokom med 5 in 7 let predstavili knjigo z zgodbami o morju Mare minestra. Avtorica, ilustratorka Alessia Malusà, bo za društvo SpiceLapis vodila delavnico ilustriranja na morsko temo. Celoten program je na voljo na spletni strani www.maredirefare.it.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava