Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

Samostojnost Miramarskega gradu ni več ogrožena

To je zagotovil predsednik Dežele FJK Massimiliano Fedriga

11. jun. 2019 | 16:31
Dark Theme

Italijanska vlada Miramarskemu muzeju ne bo »ugrabila« statusa samostojnega zavoda. To je včeraj v posebni noti zagotovil deželni guverner Massimiliano Fedriga, ki se je zelo hitro odzval na novico, da reforma ministra za kulturo Alberta Bonisolija iz Gibanja 5 zvezd predvideva degradacijo štirih muzejev. Iz registra samostojnih muzejev naj bi po novem poleg Miramarskega gradu izbrisali tudi Državni etruščanski muzej in Arheološki park Appia, oba v Rimu, in Muzej umetnosti v Firencah.

Predsednik Dežele FJK Fedriga se je slišal z državno sekretarko za kulturne dejavnosti Lucio Borgonzoni, ki mu je zagotovila, da teza o ukinitvi statusa samostojnosti za Miramarski park ne drži. Še pred pogovorom z vladno predstavnico je Fedriga napovedal, da bi lahko skrb za Miramarski park prevzela Dežela FJK, saj za to regijo nikakor ni sprejemljivo, da bi bila obstoj in delovanje največje deželne znamenitosti ogrožena.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo