Petek, 23 oktober 2020
Iskanje

Se bo Fedriga navsezadnje sestal s Pahorjem?

Jutri ob 9.30 - organizatorji priporočajo prihod ob 9.15 - svečanost ob 99. obletnici požiga Narodnega doma

Trst |
12. jul. 2019 | 10:52
Dark Theme

Jutrišnjo spominsko svečanostjo ob 99-letnici požiga tržaškega Narodnega doma prirejajo Slovenska kulturno-gospodarska zveza, Svet slovenskih organizacij in stranka Slovenska skupnost, ki je tudi v preteklosti prirejala svečanosti ob 13. juliju, ter druga društva, ki so pristopila k dogodku in s tem želela izkazati občutljivost do skupnih evropskih vrednot sožitja. Slovesnost se bo v veliki dvorani Narodnega doma začela ob 9.30 s prihodom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja (organizatorji zato priporočajo udeležencem prihod na kraj dogodka do 9.15). Prisotne bosta pozdravila predsednica SKGZ Ksenija Dobrila in predsednik SSO Walter Bandelj, sledili bodo institucionalni pozdravi tržaškega župana Roberta Dipiazze, podpredsednika deželne vlade FJK Riccarda Riccardija in slovenskega predsednika Boruta Pahorja. Slavnostni govornik bo zgodovinar Raoul Pupo, zatem bosta predsednika krovnih organizacij ob prisotnosti visokih gostov položila venec na pročelje Narodnega doma.

Predsednik deželne vlade Massimiliano Fedriga se dogodka ne bo udeležil, kar je organizatorjem utemeljil z razlogom »predhodnih obveznosti«. V izjavi za Primorski dnevnik je Fedriga pojasnil, da se bo s predsednikom RS Borutom Pahorjem skušal sestati pred slovesnostjo, »to bi mi bilo posebno pri srcu«, je povedal. Urad predsednika republike je včeraj sporočil, da bodo podrobnosti obiska znane danes.

Zaradi nestrinjanja z udeležbo tržaškega župana in predstavnika dežele FJK na slovesnosti je svojo podporo dogodku umaknila urednica glasila La Nuova Alabarda Claudia Cernigoi. Obregnila se je med drugim ob dejstvo, da je deželna uprava dodelila uporabo dvorane Tessitori za posvet, s katerim želijo organizatorji širiti neresnice o požigu Narodnega doma.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo