Ponedeljek, 21 september 2020
Iskanje

Še ne 23-letna občinska odbornica

Martina Budin iz Saleža je od vedno dejavna na občinskem kulturnem in športnem področju

Zgonik |
14. jun. 2019 | 12:32
Dark Theme

Na sredinem zgoniškem občinskem svetu je v vlogi odbornice za kulturo, šport, šolstvo, mladinsko politiko in enake možnosti uradno nastopila Martina Budin, ki še ni dopolnila 23 let in je, na Tržaškem, ena najmlajših občinskih odbornic v zgodovini, morda kar najmlajša.

Zelo mlad, predvsem za pojme italijanske politike, je v vlogi odbornika leta 1974 prav v Zgoniku nastopil Miloš Budin: star je bil 25 let. Po nekaj letih je v domači občini bil izvoljen za župana, ko še ni bilo suma o tem, da bo nekega dne sedel v italijanskem parlamentu in nato celo v vrstah vlade. Med najmlajšimi odbornicami v Italiji pa je v osemdesetih letih bila Silvana Petaros, ko je na Občini Dolina županoval Edvin Švab. Ljubezen do lokalne uprave je Silvano Petaros spremljalo vse življenje, saj je danes odbornica Občine Repentabor.

Mlada Martina Budin, študentka zgodovine na Univerzi v Trstu, je doma iz Saleža, na občinskem območju pa je dejavna že od malih nog. Je aktivna članica športnih in kulturnih društev, dobro pozna svojo občino in komaj čaka, da lahko aktivno pripomore k izboljšanju vsakdanjega življenja občanov.

Martina Budin je kot mladostnica redno sodelovala na občinskih prireditvah in občinski svet opazovala od zunaj, zdaj pa je stopila na drugo stran: »Vse je novo, a komaj čakam, da začnemo z delom in da si naberem celo vrsto zanimivih izkušenj.«

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo