Ponedeljek, 19 avgust 2019
Iskanje

Sesljan bo dobil novo prepotrebno krožišče

Uredili naj bi ga do poletja 2020

14. jun. 2019 | 10:40
Dark Theme

Če bo šlo vse po načrtih, bo v Sesljanu pri restavraciji Tre Noci do naslednjega poletja nared novo krožišče, ki bo po pričakovanju devinsko-nabrežinskih občinskih upraviteljev in občanov znatno prispevalo h krepitvi varnosti na tem odseku, ki je v preteklosti bil žal prizorišče številnih nesreč, tudi s smrtnim izidom.

Načrt, ki ga je izdelal biro Cappella iz Gorice, odobrila pa družba FVG Strade, so 13. junija številnim zainteresiranim v prostorih restavracije Tre Noci predstavili upravitelji Občine Devin-Nabrežina in predstavniki družbe FVG Strade. Ureditev krožišča na območju, kjer je zdaj slabo urejeno in nepregledno križišče, je predstavljalo neuresničeno željo že kakih dvajset let. Bivša levosredinska uprava Vladimirja Kukanje je proti koncu svojega mandata dosegla formalno obvezo družbe FVG Strade o ureditvi krožišča, sedanja desnosredinska uprava Daniele Pallotta pa je ob umestitvi takoj vzela načrt v roke. Novo krožišče bo prineslo večjo varnost, zmanjšalo bo število prometnih nesreč in stopnjo onesnaženja ter olajšalo promet, je bilo slišati na predstavitvi.

Zakup del, vrednih 655.428,87 evra, si je zagotovilo podjetje Adriacos Srl iz Latisane. V teku junija bi moralo priti do predaje del, ki naj bi trajala kakih 360 dni: začeli bodo z odsekom, ki gleda proti morju, dela bodo tam potekala čez vse poletje do sredine oktobra. Zatem bo do začetka januarja delovišče zaživelo na sredini, nazadnje pa na severni strani. Na koncu bo nastalo krožišče s premerom 62 metrov, razširili bodo cestišče, ki gleda proti morju, uredili razsvetljavo in poskrbeli za odtekanje meteornih voda, za kritje pa bodo uporabili asfalt z visoko stopnjo oprijemljivosti. Dela naj bi se končala do naslednjega poletja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo