Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

Sindikat Cgil solidaren s Slovenci v Italiji

Ostra obsodba pokroviteljstva, ki sta ga Občina Trst in Dežela FJK ponudili spornim dogodkom ob 10. februarju

Trst |
7. feb. 2020 | 18:29
Dark Theme

Sindikat Cgil v Trstu izraža solidarnost Slovencem v Italiji, saj ocenjuje, da so naslovi nekaterih srečanj pod pokroviteljstvom Občine Trst, predvidenih v okviru dogodkov ob dnevu spomina na žrtve fojb in eksodus, zavajajoči in žaljivi.

»Pripisati odgovornost za požig Narodnega doma jugoslovanskim teroristom in vztrajati pri domnevnem "slovenskem samopomilovanju" ni samo politično zlorabljanje zgodovine, ampak instrumentaliziranje in žaljivo potvarjanje dejstev s ciljem prikrivanja krivd fašizma in njegovega nasilja, ki so ga v času režima doživljali ravno slovenski someščani,« piše v tiskovnem sporočilu Cgil. Sindikat poudarja, da je nedopustno, da sta Občina Trst in Dežela FJK, ki predstavljata vse občanke in občane, podprli in ponudili prostore za te dogodke, ki jih prireja Fundacija Rustia Traine.

Na ta način se po mnenju sindikata priznava močno revizionistična različica zgodovine, kar hudo prizadene tržaško zgodovino in spomin ter vse tiste ljudi, ki so doživeli rasno diskriminacijo in preganjanje fašističnega režima ter njegovega nacističnega zaveznika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo