Četrtek, 15 april 2021
Iskanje

Sindikat USB išče dogovor s podjetjem IHT in družbo Star hotels

Uslužbencem je prekipelo, včeraj so protestirali pred hotelom Savoia

Trst |
27. feb. 2021 | 11:59
Dark Theme

»Več kot dve uri smo z upravo hotela in podjetjem IHT iskali rešitev in sindikalni dogovor, ki bi delavcem zagotavljal dostojno in redno plačo ter njihove osnovne pravice.« S temi besedami je Massimiliano Generutti iz sindikata USB pokomentiral včerajšnje dogajanje pred in v hotelu Savoia na tržaškem nabrežju, kjer naj ne bi delavci že več mesecev prejemali plač, delavke na materinskem dopustu pa naj ne bi dobivale nadomestila. Zato je sindikat včeraj priredil manjši protest - prisotnih je bilo kakih 20 ljudi z zastavami in piščalkami.

»Upamo, da bosta podjetje Star hotels, ki upravlja hotel Savoia, ter podjetje IHT pristala na naš pogovor. Do sedaj je namreč podjetje IHT, ko je prihajalo do težav, izginjalo s prizorišča, Star hotels pa je ignoriralo težave ter se ni zmenilo za zaskrbljujoče dogajanje. V kolikor bomo dosegli želene rezultate bomo stavko preklicali, pred tem pa se bomo morali sestati z zaposlenimi in ponovno oceniti dejansko stanje,« je izpostavil Generutti, ki upa na konkreten dogovor in končno zagotovitev pravic vsem zaposlenim v hotelu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo