Sreda, 15 julij 2020
Iskanje

Škavenca z bolj urejeno podobo

Predstavili obnovitvene ukrepe na openskem trgu: kip Marije Lurške v novem pilu

18. nov. 2019 | 16:15
Dark Theme

Na openski Škavenci sta v dopoldanskih urah tržaški župan Roberto Dipiazza in občinska odbornica Elisa Lodi predstavila obnovitvene ukrepe, ki jih je Nanoški trg bil deležen od pomladi. Kip Marije Lurške so namestili v nišo novega pila, ki je v primerjavi s prejšnjo lokacijo na sredini trga pomaknjen nekoliko bolj proti robu oz. desni strani trga, če proti njemu gledamo z Narodne ulice. Kip je blagoslovil openski župnik Franc Pohajač.

Pri igralih pred vhodom v šolsko poslopje so odstranili nadležni gramoz in namestili varovalno podlogo iz gumijastih plošč, ki ščitijo otroke pred poškodbami pri morebitnih padcih. Prejšnje cestne svetilke, ki so bile bolj modernega značaja, so zamenjali z novo razsvetljavo bolj »klasičnega« pridiha. Za dokončanje obnovitvenih del manjkata še žarometa, ki bosta nišo s kipom Marije razsvetljevala tudi v nočnih urah.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo