Sobota, 04 december 2021
Iskanje

Skok v podvodni svet

Festival posvečen morjem in oceanom MareDireFare

Trst |
4. jun. 2021 | 9:14
Dark Theme

Začelo in končalo se bo pri neskončnem morju in pri potrebi o poročanju in pripovedovanju o njem v različnih odtenkih in z različnimi pogledi. Tretji korak je skorajda naraven, in sicer želja po ukrepih in dejanjih, da bi ga zaščitili in ohranili njegovo ravnovesje. Vse to ponuja od jutrišnjega dne do 20. junija festival posvečen morjem in oceanom MareDireFare, ki ga prirejata miramarski morski rezervat WWF in Nacionalni inštitut za oceanografijo in eksperimentalno fiziko OGS.

Bogat koledar brezplačnih prireditev – srečanj, ustvarjalnih delavnic za male in velike, gledaliških predstav, debat z raziskovalci in znanstevniki, pripovedovanja zgod o morju, razstav, predstavitev knjig – bo popestril dogajanje v Trstu, od Sv. Ivana do zgodovinskega mestnega jedra in tudi od Sv. Jakoba do Bombelja, od knjižnic do knjigarn, literarnih kavarn in kulturnih društev, ki so pristopila k prireditvi. V miramarskih konjušnicah pa bo na ogled razstava Microceani, ki bo obiskovalcem ponudila vpogled v mikroskopski podvodni svet, ki je ključnega pomena za naš obstoj.

Popoln program festivala je dostopen na spletni strani http://www.maredirefare.it/. Naj zabeležimo, da bodo vsi dogodki brezplačni, nanje pa se bo treba predhodno prijaviti zaradi epidemioloških razmer.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo