Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

Skozi Štivan še vedno peljejo tovornjaki

Prepoved zahteva čas, da jo usvojijo; nadzor pa je doslej nezadosten

25. jan. 2019 | 6:23
Dark Theme

Ko je v ponedeljek stopila v veljavo odredba devinsko-nabrežinske županje Daniele Pallotta, ki prepoveduje težkim tovornim vozilom vožnjo po občinskem območju, so jih paradoksalno v Štivanu zabeležili še več kot po navadi. Kot bi šlo za neke vrste protest s strani šoferjev, je namignil domačin David Peric, vneti glasnik boja proti tovornemu prometu skozi vasi. Sam sicer priznava, da jih je v teh dneh res nekoliko manj, pa vendar jih še vedno veliko prešteje. »Ukrep bi zalegel samo, če bi bila kontrola ustrezna,« je zaupal in ocenil, da je bila slednja doslej nezadostna. Koristno bi bilo, ko bi se občinskim redarjem pridružili še ostali predstavniki sil javnega reda, se pravi karabinjerji, prometna policija ali finančna straža.

»Najbrž so nekateri želeli, da bi že prvi dan pri Štivanu dvignili nekakšno bodečo žico in tovornjakom ne dovolili prehoda,« je pripomnil devinsko-nabrežinski odbornik za promet Massimo Romita. Potrdil je, da je Občina odredbo poslala vsem pristojnim oblastem, po domačem ozemlju pa je namestila ustrezne prometne znake in odredila nadzor redarjev. Odbornik je spomnil, da je za odredbo poldrugo leto dogovarjanj med prefektinjo Annapaolo Porzio in župani vseh vključenih občin od Doberdoba do Sovodenj in Tržiča ter s podjetji, lastniki cest.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo