Sobota, 23 januar 2021
Iskanje

Skupino pribežnikov spremljal v Trst z mestnim avtobusom

Policisti so aretirali tihotapca z ljudmi, člana organizacije, ki nezakonito deluje na Balkanski poti

Trst |
14. jan. 2021 | 17:40
Dark Theme

Policisti so preteklo soboto na avtobusu številka 40 aretirali tihotapca z ljudmi. Voznik avtobusa je na Krmenki opazil, da so nanj stopile štiri osebe s spremljevalcem in pomislil, da gre za pribežnike. Na kraj je prispela obmejna policija. Policisti so ugotovili, da so potniki afganistanski državljani, ki so nezakonito prekoračili državno mejo in vstopili v Italijo.

Policisti so se ukvarjali predvsem s spremljevalcem. Šlo je za Iračana, ki živi v Trstu in ima dovoljenje za bivanje. Podrobnejša preiskava je privedla do odkritja, da je Iračan pretihotapil pribežnike čez mejo in bil na tem, da jih pospremi v Trst. Izkazalo se je, da je moški član večje organizacije, ki se ukvarja prav s premiki, prihodi in odhodi migrantov na celotni Balkanski poti, jih nato pospremi do slovensko-italijanske meje in do Trsta, kjer je končna točka balkanskega koridorja. Tržaški postanek pa naj bi bil le začasno zaledje pred odhodom v srednjo ali severno Evropo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se boste cepili proti covidu-19, ko bo to mogoče?

8. jan. 2021 | 8:00
Seveda
Ne, ker ne zaupam cepivu
Samo če bo obvezno
Mogoče
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo