Sreda, 08 december 2021
Iskanje

Skupnost San Martino al Campo z dodatnimi prostovoljci

Med pandemijo je pomoč ponudilo 40 novih obrazov

Trst |
23. jun. 2021 | 10:55
Dark Theme

Leto 2020 je bilo tudi za Skupnost San Martino al Campo posebno. Epidemija je čez noč spremenila način dela z brezdomci in z osebami v socialni stiski, delovanje prostovoljcev je bilo v prvem valu epidemije močno omejeno, strategija sprejemanja ljudi je terjala drugačen pristop. Kljub izredni situaciji je skupnosti, ki je lani obeležila polstoletja delovanja in ki je abrahama nameravala proslaviti s celo serijo dogodkov, uspelo pomoč ponuditi vsem tistim, ki so jo zaprosili. Svetlo točko v tem posebnem letu je predstavljal porast števila prostovoljcev in donacij.

To je na včerajšnji predstavitvi letne družbene bilance (na daljavo) povedal predsednik skupnosti Claudio Calandra di Roccolino, ki je uvodoma spomnil, da njihova skupnost največ sredstev prejme iz občinskega in deželnega proračuna za socialno najšibkejše občane in občanke, Občina Trst pa s sofinanciranjem sredstva namenja tudi za delovanje raznovrstnih programov pomoči in oskrbi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo