Sobota, 15 junij 2019
Iskanje

Sledili bodo načelom in delu dosedanje občinske uprave

Upravne volitve: kandidatka za županjo Martina Skabar iz liste Skupaj za Repentabor

17. apr. 2019 | 18:33
Dark Theme

Na upravnih volitvah, ki bodo 26. maja, se bodo za mesto župana na Repentabru potegovali štirje kandidati. Za desnosredinsko Ligo se bo predstavil Serafino Marchiò Lunet, za Svobodno tržaško ozemlje Marko Klemse in za Napredno listo Tanja Kosmina. Kot naravna naslednica dosedanjega župana Marka Pisanija pa se za županski stolček poteguje Martina Skabar, ki jo podpirata dve listi: Občani za Repentabor, potem ko se je njihov kandidat Maurizio Vidali umaknil, in dosedanja večinska lista Skupaj za Repentabor.

Kandidatka s podporo sedanjega župana se je danes predstavila na dopoldanski tiskovni konferenci, ki je potekala v prostorih restavracije Križman v Repnu. Šlo je za prvo izmed štirih srečanj, ki bodo potekala v vaseh občine Repentabor in s katerimi se bo lista neposredno predstavila občanom. Kandidatka za županjo Martina Skabar je predstavila listo večinoma znanih imen, ki so v občinskem svetu že nastopili ter nekaj novih obrazov.

Listo sestavljajo že izkušeni svetniki Angelo Barani, upokojen finančni stražnik, Luca Barberis, zaposlen v zavarovalniškem podjetju, bančna uslužbenka Tamara Komar, zaposlena v družinskem podjetju in občinska odbornica Roberta Skabar Kocman, univerzitetni profesor Renato Pelessoni, odhajajoči župan Marko Pisani in Andrej Škabar, lokalni policist v Občini Milje: ta je kot svetnik sodeloval pri upravljanju repentabrske občine a ne v mandatu, ki se pravkar zaključuje.

Novost predstavljajo uradnica Giulia Giraldi, ki se je v Občino Repentabor preselila pred štirimi leti, grafični oblikovalec in fotograf Danilo Pahor, univerzitetna študentka, le dvajset let stara Valentina Sosič, najmlajša kandidatka na listi.

Več v jutrišjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo