Nedelja, 07 avgust 2022
Iskanje

Slovence v tržaški DS bo vodila Alenka Vazzi

Na pokrajinski skupščini Koordinacije Slovencev v Demokratski stranki soglasno izvolili novo koordinatorko

28. apr. 2022 | 14:44
Dark Theme

Alenka Vazzi je nova tržaška pokrajinska koordinatorka Slovencev v Demokratski stranki. Soglasno je bila izvoljena na pokrajinski skupščini, ki je potekala v torek, 26. aprila v Nabrežini. Na njej je sodelovalo lepo število tržaških slovenskih članov Demokratske stranke, predstavnikov v tržaškem občinskem svetu in drugih okoliških občinah, rajonskih svetih ter članov strankinih krožkov iz vseh občin bivše tržaške pokrajine.

Alenka Vazzi je v svojem uvodnem poročilu izpostavila potrebo po složnem delovanju, ki naj omogoči koordinaciji prepoznavnost v stranki ter v slovenski javnosti. Spomnila je na številne izzive, ki čakajo Slovence v Demokratski stranki in stranko nasploh. Na vrsti so tako že volitve v občini Devin-Nabrežina, kjer Demokratska stranka prepričano podpira kandidata leve sredine Igorja Gabrovca. Omenila je občino Trst, kjer je kljub rekordnemu številu slovenskih izvoljenih v občinski svet in rajonske svete situacija nelahka ob upoštevanju, da mestu vlada desna sredina.

Skupščina Koordinacije Slovencev v Demokratski stranki
Skupščina Koordinacije Slovencev v Demokratski stranki

Koordinacija Slovencev DS igra središčno vlogo v tržaški slovenski stvarnosti, je ocenila Alenka Vazzi, in mora torej biti kos tem nalogam po daljšem obdobju, ko ni bila organizirana na pokrajinskem nivoju in ravno rezultati upravnih volitev pa kažejo, da obstajajo velike možnosti za razvoj.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava