Sobota, 15 avgust 2020
Iskanje

Slovenska pot v Triestemetro

Turistom ponujajo ogled Narodnega doma, NŠK, SSG, Ljudski vrt, Glasbeno matico, Sv. Ivan in Kraško hišo

Trst |
3. jul. 2020 | 9:16
Dark Theme

»Slovenstvo je druga duša Trsta in slovenščina je drugi mestni jezik. Avtohtona skupnost, ki je naseljena na Krasu in v mestnem središču, ima bogato glasbeno, literarno in umetniško tradicijo.« S kratkim a jedrnatim opisom prisotnosti Slovencev na Tržaškem se začne eden izmed tematskih sklopov, ki jih je za turiste in domačine pripravila Občina Trst v sklopu projekta Triestemetro.

Kot nekakšna podzemna železnica se po ulicah vije sedem glavnih poti: arhitektonska, zgodovinska, literarna, naturalistična in športna, pot skupnosti, kultur in religije ter znanstvena pot. Na vsaki postaji stoji štirijezična tabla z razlago v italijanskem, angleškem, nemškem in slovenskem jeziku, ki vabi še na 60 stranskih poti s stotimi informativnimi tablami in 160 spletnimi povezavami, dostopnimi na spletni strani www.triestemetro.eu. Pot skupnosti, kultur in religije se še deli na 13 »podsklopov«, med katerimi je tudi slovenska kulturna pot s sedmimi postajami.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo