Petek, 10 julij 2020
Iskanje

Slovenske organizacije vabijo na popoldanski shod proti rasizmu in diskriminaciji

Pripravile so transparent z napisom Slovenci v Italiji

Trst |
13. apr. 2019 | 12:25
Dark Theme

Slovenske organizacije pozivajo pripadnike slovenske narodne skupnosti, naj se udeležijo današnjega protesta proti sistematičnemu širjenju sovraštva, nestrpnosti, rasizma, fašizma, predsodkov in drugih oblik družbenega izločevanja. Pripravile so transparent z napisom Slovenci v Italiji.

Protestni shod People - Najprej ljudje proti rasizmu in diskriminaciji, bo krenil ob 15.30 s Trga Stare mitice.

Prireja ga deželna mreža DASI za sprejemanje in mednarodno solidarnost, ki trdi, da mora Italija biti država, ki se upira zapiranju meja, brezbrižnosti in izkoriščanju. Vključevanje, enake možnosti in prava demokracija so načela, za katera se DASI bori, saj si želi državo brez diskriminacij, zidov ali pregrad. Dom, izobrazba, delo in zdravje so temelji, na katerih se lahko gradi dostojno življenje ljudi, so ideali za etično upravljanje države. Dobra politika mora namreč sloneti na človekovih, socialnih in civilnih pravicah.

K protestu se je uradno pridružilo več kot 135 ustanov deželne razsežnosti, številne verske skupnosti, društva in združenja ter slovenske organizacije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo