Torek, 25 junij 2019
Iskanje

Slovenski in italijanski dijaki skupaj pred Narodnim domom pri Sv. Ivanu

Na tradicionalni slovesnosti je prisotne nagovorila Bogomila Kravos, predsednica društva Škamperle

16. apr. 2019 | 17:54
Dark Theme

Slovesnost ob prazniku osvoboditve pred ploščo na pročelju svetoivanskega Narodnega doma predstavlja pomembno vsakoletno stalnico. Danes pa je dogodek pri Sv. Ivanu, ki ga je priredilo društvo Slavko Škamperle v sodelovanju z drugimi krajevnimi združenji, imel še poseben pomen. Dijakom in dijakinjam slovenske nižje srednje šole Sv. Cirila in Metoda so se namreč prvič s svojim nastopom pridružili tudi vrstniki sosednje, italijanske nižje srednje šole Mario Codermatz.

Ravno njim je Bogomila Kravos - predsednica društva Škamperle - v prvi vrsti namenila pozornost. Poudarila je, da je nujno potrebno uzavestiti prepričanje, da živimo ob meji oziroma na stičišču dveh kultur. Srečanje dveh šol pred spominskim obeležjem v njenih očeh torej pomeni dragoceno priložnost, da se medsebojno spoznajo in da obenem razumejo razsežnost tukajšnje viharne zgodovine. Izrazila je tako upanje, da gre le za začetek in da se bodo tovrstna snidenja še nadaljevala.

Več v jutrišnjem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo