Torek, 17 september 2019
Iskanje

Slovensko dobrodelno društvo podelilo študijske nagrade

Komisija je izbrala štirinajst zaslužnih študentov

Trst |
16. mar. 2019 | 17:05
Dark Theme

Slovensko dobrodelno društvo je sinoči (petek) izročilo študijske nagrade 32. natečaja Mihael Flajban, nagrade Irene Srebotnjak, namenjene študentom in študentkam likovne ali glasbene umetnosti za akademsko leto 2018-2019, druge podpore za zaslužne študente ter tri posebne nagrade.

Komisija je na podlagi študijskih uspehov, gmotnega položaja in stranskih dejavnosti kandidatov med devetindvajsetimi prošnjami izbrala štirinajst mladih zaslužnih študentov in razdelila sklad 8500 evrov.

Flajbanovo nagrado za študentko prvega letnika so letos podelili Petri Olenik, ki študira medicino na Univerzi v Ljubljani: komaj načeto študijsko pot bi rada uspešno nadaljevala in zaključila s specializacijo v pediatriji. Nadaljevalno nagrado iz istega razpisa je že peto leto zapored prejel študent arhitekture in urbanizma prav tako v Ljubljani Peter Grudina, ki se mudi na zamenjavi v Bejrutu.

Srebotnjakovo nagrado so tudi letos podelili Alešu Lavrenčiču, ki je vpisan v prvi letnik specializacije na konservatoriju Giuseppeja Tartinija v Trstu: s svojo violino bi se po diplomi najraje vključil v orkester ali komorni sestav.

Flajbanovih podpor za uspehe v prvem letniku univerzitetnega študija so bili deležni Simon Cotič, študent biotehnologije v Trstu, Zala Bole, študentka zootehnike na biotehniški fakulteti v Ljubljani in Jaš Mikac, študent ekonomije v Trstu. Simon si želi poslovne poti v ZDA, Zala bi rada imela svojo kmetijo, Jaš pa sanja delo v velikem podjetju.

Iz drugih letnikov so nagrado prejeli Sanja Sancin, študentka jezikov na Univerzi v Sieni, ki je poleg Hondurasa obiskala še Rusijo, Tadej Pahor, ki je za študij tujih jezikov izbral tržaško univerzo ter Julija Stavar, ki se mudi na fakulteti mednarodnih odnosov v Ljubljani in se zanima za različne kulture.

Veronika Devetak iz tretjega letnika pedagoške fakultete v Ljubljani si želi dela v vrtcu z otroki s posebnimi potrebami, Sara Malalan pa je že v četrtem letniku statistike v Trstu, kjer bo poiskala delo v znani zavarovalnici.

Slovensko dobrodelno društvo je letos podelilo tri dodatne nagrade v obliki cekinov trem zaslužnim študentom, ki so lani zaključili maturo z najvišjo oceno in so letos vpisani v prvi letnik univerze. V Ljubljani se s kmetijskim inženirstvom ukvarja Maja Devetak. Na tržaškem konservatoriju je za klavir sedel Max Zuliani z bratom Vanjo, ki poleg študija violine se je odločil za tržaško fakulteto matematike.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo