Sreda, 08 december 2021
Iskanje

Sodili jima bodo, ker sta pomagala begunski družini

Tožilec v Bologni odredil sojenje za tržaška humanitarca

Trst |
24. jul. 2021 | 14:20
Dark Theme

Javni tožilec v Bologni, ki je vodil preiskavo, v katero sta bila vpletena tržaška humanitarna delavca Gian Andrea Franchi in Lorena Fornasir, je vložil predlog za uvedbo glavne obravnave. Tržačana obtožujejo pomoči pri nezakonitem priseljevanju. Vest o začetku sodnega postopka je sam Franchi sporočil na svojem Facebook profilu.

Iz izseka obtožnice, ki ga je Franchi citiral v svojem zapisu, je mogoče razbrati, da jima tožilstvo očita željo po zaslužku, katerega naj bi po oceni tožilca bila deležna, ker sta pod svojo streho gostila družino beguncev, in izkoriščanje lažnih dokumentov. V primeru je doslej bil obravnavan samo Franchi, bolonjsko tožilstvo pa je v preiskavo vpletlo tudi Loreno Fornasir ter na seznam prekrškov, ki jima jih očitajo, dodalo še nezakonito prebivanje v državi.

Obtožbe se Franchiju in Loreni Fornasir zdijo groteskne, ravnanje tožilstva pa ocenjujeta za politično motivirano. Sporočila sta, da bosta nadaljevala s svojim humarnitarnim delom.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo