Sreda, 19 februar 2020
Iskanje

Sodobna poezija na Pesniški poti

Danes ob 18. uri na Colu z gosti – Renato Quaglia (Rezija), Marija Kostnapfel (Nabrežina) in Laure Keyrouz (Libanon)

14. avg. 2019 | 10:02
Dark Theme

Leta 2011 so pod Tabrom odprli Pesniško pot, ki vodi sprehajalca od zaselka Poklon do vasi Col. Pot je posvečena trem pesnikom Srečku Kosovelu, Umbertu Sabi in Igu Grudnu, ki so si bili sodobniki in delili so si Trst in Kras. Ob njihovih kipih – ustvaril jih je likovni umetnik Klavdij Palčič – se bo na sprehajalnem branju letos že devetič oglasila sodobna poezija kot spoj človeške bivanjske izkušnje z naravnim okoljem, s kultivirano krajino, ki je nastala z delom kamnoseških in kmečkih rok.

Na kilometru opuščene, a lepo označene poti, zaživi začasnost ob utripu univerzalnega. Srečanja se udeležuje vse več ljudi, v dobršni meri prihajajo iz mesta, in to z občutkom, da prispevajo k sožitju kultur in narodov v Trstu in njegovem zaledju.

Prireditev, ki bo zaživela danes, 14. avgusta, ob 18. uri (zbirališče ob 17.45 pri restavraciji Furlan), prireja Skupina-Gruppo 85, Trst v sodelovanju z Občino Repentabor, s pomočjo Kulturnega društva Kraški dom in Društva slovenskih pisateljev v Ljubljani; napaja se iz domačnosti in osebnih stanovskih povezav samooklicanih »sprevodnikov«.

Letošnji gostje prihajajo iz Rezije/Vidma – Renato Quaglia, Nabrežine – Marija Kostnapfel in iz Libanona/Benetk – Laure Keyrouz, sprevodniki na Pesniški poti pa bodo književniki Roberto Dedenaro, Marko Kravos in Vilma Purič; dogajanje bo popestrila glasbena točka, za katero bo poskrbel učenec Glasbene matice, kitarist Manuel Bon (prof. Janoš Jurinčič).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo