Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

Sredi mesta trume turistov

V Trstu polno turistov tudi avgusta

Trst |
14. avg. 2019 | 10:31
Dark Theme

Tržaški turizem v zadnjih dveh letih beleži strmo rast. Še posebej v tem avgustovskem času, ki je v preteklosti veljal za bolj kot ne mrtev mesec. Te dni je na Velikem trgu in na drugih osrednjih turističnih točkah opaziti trume turistov, odlično zasedene pa so tudi hotelske in apartmajske nastanitve. Spletni portal booking.com za te dni kaže kar 92-odstotno zasedenost nastanitvenih zmogljivosti.

Da gre za povečano število turističnih prenočitev, so nam potrdili na info točki na Velikem trgu, ki jo upravlja združenje Pro Loco. Včeraj in predvčerajšnjem je njihovo točko obiskalo več kot 350 turistov na dan, kar je približno sto več kot julija letos, in veliko več kot avgusta pred dvema letoma. Med turisti prednjačijo domači gostje, sledijo jim nemško govoreči turisti, precej turistov pa prihaja tudi iz Francije in Španije, sem ter tja pa se na info točko obrne tudi kakšen angleški turist.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo