Torek, 22 oktober 2019
Iskanje

Sredi mesta trume turistov

V Trstu polno turistov tudi avgusta

Trst |
14. avg. 2019 | 10:31
Dark Theme

Tržaški turizem v zadnjih dveh letih beleži strmo rast. Še posebej v tem avgustovskem času, ki je v preteklosti veljal za bolj kot ne mrtev mesec. Te dni je na Velikem trgu in na drugih osrednjih turističnih točkah opaziti trume turistov, odlično zasedene pa so tudi hotelske in apartmajske nastanitve. Spletni portal booking.com za te dni kaže kar 92-odstotno zasedenost nastanitvenih zmogljivosti.

Da gre za povečano število turističnih prenočitev, so nam potrdili na info točki na Velikem trgu, ki jo upravlja združenje Pro Loco. Včeraj in predvčerajšnjem je njihovo točko obiskalo več kot 350 turistov na dan, kar je približno sto več kot julija letos, in veliko več kot avgusta pred dvema letoma. Med turisti prednjačijo domači gostje, sledijo jim nemško govoreči turisti, precej turistov pa prihaja tudi iz Francije in Španije, sem ter tja pa se na info točko obrne tudi kakšen angleški turist.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo