Petek, 07 avgust 2020
Iskanje

Starodobniki na dveh kolesih bodo preplavili Veliki trg

Dirka Fiva World Motorcycle Rally 2019 v Trstu

Trst |
17. maj. 2019 | 18:00
Dark Theme

V spomin na znamenito dirko Trst-Opčine, ki je do leta 1971 združevala prvake hitrosti na štirih in dveh kolesih, bo tržaški MotoClub, najstarejši v Italiji, gostil sklepni del dirke Fiva World Motorcycle Rally 2019, ki bo letos prečkal kar tri države, Hrvaško, Slovenijo in Italijo. V soboto, 29. junija, bo tržaški Veliki trg postal prava vitrina luksuznih starodobnih motorjev.

Združenje Federation Internationale Vehicules Anciens si vsako leto izbere izvrstno lokacijo in s sabo pripelje 130 zbirateljev iz celega sveta, ki razstavljajo svoje dragocene dvokolesnike. Prvič se bo letos dirka z razstavo odvijala v treh državah.

Na sporedu bosta tudi razstava o Camillu Castiglioneju, Tržačanu, ki je na začetku dvajsetega stoletja močno pripomogel k rasti avtomobilskega velikana BMW in predstavitev knjige Franca Damianija o dirki Trst-Opčine, medtem ko bodo Veliki trg preletela letala iz prve svetovne vojne.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo