Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Starodobniki na dveh kolesih bodo preplavili Veliki trg

Dirka Fiva World Motorcycle Rally 2019 v Trstu

Trst |
17. maj. 2019 | 18:00
Dark Theme

V spomin na znamenito dirko Trst-Opčine, ki je do leta 1971 združevala prvake hitrosti na štirih in dveh kolesih, bo tržaški MotoClub, najstarejši v Italiji, gostil sklepni del dirke Fiva World Motorcycle Rally 2019, ki bo letos prečkal kar tri države, Hrvaško, Slovenijo in Italijo. V soboto, 29. junija, bo tržaški Veliki trg postal prava vitrina luksuznih starodobnih motorjev.

Združenje Federation Internationale Vehicules Anciens si vsako leto izbere izvrstno lokacijo in s sabo pripelje 130 zbirateljev iz celega sveta, ki razstavljajo svoje dragocene dvokolesnike. Prvič se bo letos dirka z razstavo odvijala v treh državah.

Na sporedu bosta tudi razstava o Camillu Castiglioneju, Tržačanu, ki je na začetku dvajsetega stoletja močno pripomogel k rasti avtomobilskega velikana BMW in predstavitev knjige Franca Damianija o dirki Trst-Opčine, medtem ko bodo Veliki trg preletela letala iz prve svetovne vojne.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo