Četrtek, 19 september 2019
Iskanje

Stavka nadur v bančnih poslovalnicah Unicredit

Med 22. julijem in 16. avgustom zaradi kadrovske stiske in neustreznih delovnih pogojev

Trst |
12. jul. 2019 | 7:22
Dark Theme

Boj za delovna mesta in za izboljšavo delovnih pogojev v poslovalnicah bančnega zavoda Unicredit iz Trsta je mogoče primerjati z don Kihotovim bojem z mlini na veter. Kljub protestom, pismom in stavkam - pa ne le na krajevni ravni -, se stanje bistveno ni izboljšalo, pravzaprav še poslabšalo se je, so včeraj opozorili sindikalni predstavniki RSA bančnega zavoda, ki pa nikakor ne nameravajo vreči puške v koruzo. Ob ponedeljkih, torkih in četrtkih med 22. julijem in 16. avgustom so se zato odločili za stavko nadur, se pravi, da zaposleni nadur ne bodo več delali oz. bodo z delom zaključili ob koncu uradnih ur.

Pri blagajniških okencih 30 tržaških poslovalnic je danes zaposlenih kakih 200 oseb, že 30 odstotkov manj od tega, kar jih je bilo pred tremi leti. In trend se žal nadaljuje - vse več bančnih delavcev vodstvo umika v t.i. back office, kjer je že danes 100 zaposlenih, kar je dejansko skregano z zdravo pametjo, saj se potrebe pri okencih iz dneva v dan večje...

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo