Četrtek, 13 december 2018
Iskanje

Sto let tržaške podružnice Banke Italije

V petek napovedujejo celodnevni posvet, konec tedna pa vodene oglede po palači

Trst |
3. dec. 2018 | 18:18
Dark Theme

V nedeljo je minilo natanko sto let, odkar je v Trstu začela delovati podružnica Banke Italije. Ta je nadomestila dotedanjo Avstro-ogrsko banko, ki je bila v Trstu ukinjena po političnemu razpadu monarhije. Okroglo obletnico bodo v Trstu obeležili ta konec tedna, ko bodo obiskovalcem ponudili vodene oglede po mogočni palači, ki sta jo v dvajsetih letih prejšnjega stoletja dopolnila arhitekt Arduono Berlam in inženir Biagio Accolti-Gil. Dan prej, se pravi v petek, bodo priredili posvet, na katerem bodo bančniki in zgodovinarji povedali, kako so spremenjena politična razmerja vplivala na poslovanje tržaške Banke Italije.

Pobude ob jubileju je na novinarski konferenci predstavil njej direktor Luigi Bettoni, ki je med eminentnimi predavatelji, ki bodo spregovorili na petkovem posvetu, izpostavil namestnika generalnega direktorja Banke Italij Luigija Federica Signorinija in Clemensa Jobsta iz Avstrijske narodne banke. Prvi bo predstavil prihod centralne italijanske banke v Trst, drugi pa razpad avstro-ogrske monarhije in valutnega prostora. Kot je povedal direktor tržaške podružnice, bodo predavali še drugi govorniki, med njimi tudi Ciro Schioppa iz tržaške Banke Italije, ki bo analiziral zapleten prehod s krone na italijansko liro.

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo