Torek, 19 november 2019
Iskanje

Stoletje vojn na Balkanu

To temo obravnava zadnja številka revije Qualestoria, ki jo je uredil Štefan Čok

Trst |
12. jun. 2019 | 17:59
Dark Theme

Balkansko 20. stoletje. Stoletje vojn je naslov zadnje številke revije sodobne zgodovine Qualestoria, ki jo je uredil zgodovinar Štefan Čok. Revijo so premierno predstavili v torek popoldne v Tržaškem knjižnem središču, kjer so se zbrali zgodovinarji in ljubitelji sodobne zgodovine. Ti so prisluhnili tudi strokovni oceni revije s strani posebnega gosta srečanja, zgodovinarja Jožeta Pirjevca, ki je s preciznostjo izpostavil pozitivne aspekte objavljenih prispevkov, kot profesor zgodovine pa ni spregledal niti nekaterih pomanjkljivosti.

Zadnjo številko revije Qualestoria so opremili z osmimi prispevki različnih avtorjev, strokovna žirija pa je, kot je uvodoma povedal urednik tokratne revije Štefan Čok, pred finalnim izborom prejel kar 23 prispevkov (v italijanščini in angleščini).

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo